Artroscopie de Genunchi

Apa La Genunchi

Apa la genunchi înseamnă, de fapt, edemul genunchiului datorită unui exces de lichid intra-articular, fiind de cele mai multe ori rezultatul unui traumatism sau unei leziuni intra-articulare sau prin suprasolicitare.

Cauze ale acumulării apei la genunchi

Apa la genunchi este o alarmă pe care o declanșează corpul uman, ca răspuns a unei probleme articulare. Tipul de lichid care se acumulează la nivelul genunchiului depinde de boala sau de tipul de traumatism care determină excesul de lichid.

  • Traumatisme locale
  • Suprasolicitarea sau entorsa
  • Leziune de menisc
  • Leziune de ligamente
  • Leziune de cartilaj
  • Artroza
  • Guta
apa la genunchi
apa la genunchi

Pacientul se prezintă cu edem, redoare articulară produsă de limitarea amplitudinii mișcărilor, tumefiere, dureri, uneori senzație de căldură locală și echimoze dacă pacientul a suferit un traumatism.

O greșeală destul de întâlnită este de a aspira lichidul intra-articular cu un ac, deoarece această procedură crește riscul de infecție și lichidul se va reproduce în aceeași cantitate în mai puțin de 24 de ore.

Singura situație unde aspirația este recomandată este în cazul unei suspiciuni de artrita septică, în acest caz lichidul aspirat se trimite la analiză pentru a identifica dacă este un microorganismul prezent.

Diagnosticul se pune pe baza anamnezei, unui examen clinic local prin care se observă prezența lichidului sub rotulă, efectuând teste speciale și teste de sânge pentru a exclude o infecție intraarticulară.

O radiografie de față și profil este întotdeauna indicată, uneori este necesar și completarea cu alte investigații imagistice precum examenul RMN.

Recomandăm să citiți: Apa la genunchi: riscuri si tratament

Tratament

Tratamentul diferă în funcție de problema inițială, care a dus la producerea lichidului articular și poate fi:

Medicamentos

Tratament medicamentos, prin antiinflamatoare locale și orale.

pe bază de Aparate

Repaus relativ și imobilizarea genunchiului cu o atelă sau orteză pentru 2 săptămâni.

Chirurgical

Recomandări

Dr. Tarek Nazer, medic specialist în ortopedie și traumatologie recomandă întotdeuna să prezentați la consultație, la apariția primelor semne de probleme articulare, deoarece atunci se pot rezolva mult mai ușor folosind tehnici minim invazive și puteți preveni apariția limitării mobilității articulare și a complicațiilor.

Dr. Tarek Nazer

Medic Specialist Ortopedie & Traumatologie

Pentru programare și întrebări:​

SUNĂ ACUM

Apasă click mai sus pentru a programa un consult.

Certificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT