Artroscopia de genunchi este o interventie chirurgicala minim invaziva care se efectueaza folosind 2 incizii mici prin care se introduce o camera care mareste imaginea intraarticulara de aproximativ 10 ori si instrumente fine ce se folosesc pentru a rezolva problemele si afectiunile genunchiului.

Artroscopia de genunchi este una dintre cele mai frecvente interventii care se efectueaza la tineri cat si la varstnici avand rezultate foarte bune si rapide in a rezolva multiple afectiuni ale genunchiului.

Artroscopia genunchiului este una dintre interventii in care Dr Tarek Nazer a fost specializat in Anglia efetuand aproape 500 de artroscopii pe an , unde se pot rezolva diferite probleme al genunchului ( Leziune de menisc , ligamente , cartilaj ,etc )

Avantajele artoscopiei

Prin artroscopia de genuchi se pot rezolva diferite probleme al genunchilui folosind metoda minim invaziva si recuperare foarte rapida.

Genunchiul este cea mai mare articulatie a corpului uman, cel care suporta toata greutatea corpului si permite efectuarea miscarilor de flexie si extensie in timpul mersului , este alcatuit din osul femural care se conecteaza cu osul tibial si rotula ca elemente osoase, 2 meniscuri intern si extern care joaca rolul unor tampoane amortizoare intre femur si tibie, ligamentele incrucisate si cele colaterale care ofera stabilitate genunchiului.

Cum se efectueaza artroscopia de genunchi ?

Artroscopia de genunchi este o operatie simpla dar care necesita pregatire pre-operatorie ce include un set de analize , electrocardiograma si o radiografie pulmonara la nevoie.

Consultul preanestezic evalueaza  starea generala a pacientului si verificarea celorlalte probleme medicale existente pentru a decide tipul de anestezie potrivit fiecarui pacient, cea mai frecventa folosita fiind anestezia rahidiana.

Se foloseste o banda de hemostaza pentru a reduce sangerarea intraoperatorie si a obtine o imagine mai clara .

Pacientul are posibilitatea de a urmari pe ecran ce face medicul in timpul interventiei, ceea ce ajuta medicul sa-i explice problemele pe care le are si sa-i arate in timp real operatia.

Dupa pregatirea pielii cu substanta antiseptica si izolarea cu campuri sterile, se fac 2 incizii cu ajutorul bisturiului, iar medicul vizualizeaza interiorul genunchiul prin ntroducerea camerei din portarul extern si introducerea diferitelor instrumente prin portarul intern tratand afectiunile articulare sub control artroscopic.

Cand este indicata si cat dureaza artoscopia de genunchi ?
Care este timpul de recuperare dupa artroscopie ?

 

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experiența de peste 10 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie si Europa, este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva , prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS .

Prețul unei artroscopii este 3500 Ron la un spital privat .

Pentru programari si intrebari : 0772.267.366
C
linica Masaya 0721.197.077

Iar recuperarea pacienților este efectuata de catre Echipa  ‘’MASAYA’’ care va pune la dispoziție cele mai avansate si noi aparate de recuperare medicala care satisfac cele mai inalte pretentii de eficienta si manageriaza cele mai diferite situatii patologice.

Dr Tarek Nazer..