Artroscopie de Genunchi

BMAC Celule Stem

BMAC celule stem este o nouă metodă în tehnologia medicală. Acest tratament se bazează pe recoltarea de celule reparatorii din măduva osoasă și introducerea lor în zonele cu leziuni ale sistemului musculo-scheletal.

BMAC sau bone marrow aspirate concentrate, fiind celulele umane care au potențialul de a crea mai multe tipuri diferite de celule în organism.

Cum se obțin?

Cel mai frecvent sunt recoltate din creasta iliacă dar ele pot fi recoltate și din alte zone ale corpului, cu ajutorul unui ac se pătrunde direct în os și se recoltează sângele, ulterior este pus la centrifuga și se obține o soluție formată din celule mezenchimale și factori de creștere apoi se injectează în zona afectată. BMAC Celulele stem se transformă în celule progenitorare, care sunt  noua generație de celule ce vor lua locul țesuturilor sau cartilajul distrus.

Ce afecțiuni se tratează?

  • Refacerea cartilajului lezat și combaterea artrozei în stadiile incipiente;
  • Pseudoartroza, fracturile care nu s-au consolidat, injectând celule stem în zona de fractură, se reactivează procesul de vindecare;
  • Vindecarea leziunilor ligamentelor și tendoanelor prin dezvoltarea de celule specifice pentru refacerea țesuturilor;
  • Tendinita;
  • Rupturile musculare;
  • Postoperator în sutura de menisc și ligamentoplastie.

BMAC celule stem

Pentru programare și întrebări:

SUNĂ ACUM

Apasă click pentru a programa un consult.

Certificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT