Leziunea de cartilaj este o problema medicala care poate afecta toate articulațiile corpului, cele mai frecvent afectate fiind articulatia soldului si a genunchiului.

Cartilajul este un țesut fin , dur si flexibil care acoperă toate extremitatiile osoase si  articulatiile , structura cartilajului nu este aceeasi in tot scheletul, dar toate sunt compuse dintr-o structura de baza in care sunt incluse celule si fibre constituite din proteine denumite colagen si elastina , in functie de caracteristicile sale acesta poate fi cartilaj hialin, cartilaj fibros si cartilaj elastic.

Una din functiile tesutului cartilaginos este de a sustine tesuturile moi, de a absorbi socurile si de a reduce frecarea intra-articulara.

Degenerarea si uzura cartilajului articular cu pierderea structurii si modificarea articulatiei sinoviale genereaza durere si scade mobilitatea articulara.

Cele mai frecvente cauze al leziunii de cartilaj sunt: leziune de cartilaj

  • Traumatismele locale si accidentele
  • Fracturi ce implica suprafața articulara
  • Deteriorarea degenerativa datorita supra solicitării
  • Reumatismul articular
  • Leziunea de menisc

Diagnosticul de leziune al cartilajului se pune pe baza anamnezei insotita de examenul clinic local,  completat de o radiografie sau de un examen imagistic precum RMN -ul pentru a identifica gradul de uzura .

Tratamentul ne-chirurgical poate fi medicamentos sau infiltrațiile locale cu acid hialuronic , plasma îmbogățita cu trombocite (PRP) sau cu celule stem .

Tratamentul chirurgical poate fi folosind calea artroscopica minim-invaziva prin care se curata cartilajul deteriorat si se stimulează creșterea de cartilaj nou prin diferite tehnici ( Debridarea , Mirco-fracturi , condrocite autologus).

Dr Tarek Nazer folosește cele mai moderne metode de tratament evitând operațiile mari de artroplastie totala (proteza) ajutând pacientul sa se recupereze mai repede si sa scape de dureri .

De asemena kinetoterapia ajuta la recuperarea mai rapida , echipa ”Sport Care” este specializata in recuperare rapida si personalizata .

Dr Tarek Nazer cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva , prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS si va ofera posibilitatea de a efectua analize si investigatii ( Radiografie , RMN, CT ) decontate 100% prin casa de asigurari.

Prețul unei artroscopii este 1400 ron .

Pentru programari si intrebari : 0772.267.366

Iar recuperarea pacienților este efectuata de catre Echipa  ‘’Sport Care’’ care va pune la dispoziție cele mai avansate si noi aparate de recuperare medicala care satisfac cele mai inalte pretentii de eficienta si manageriaza cele mai diferite situatii patologice.

 

Tarek.Nazer-ziare Leziune de cartilaj al genunchiului 

dr tarek nazer..