Meniscul artificial este o metoda eficienta, moderna si noua care rezolva leziunile de menisc complexe sau care se recomanda pacienților ce au avut operatie de meniscectomie  totala iar genunchiul a ramas fără protejare, având in vedere ca meniscul este amortizorul șocurilor  genunchiului .

Fara menisc genunchiul dezvolta artroza de 6 ori mai repede conform ultimilor studii – datorita faptului ca meniscul protejeaza cartilajul si are un rol de lubrifiere.

Cand se impune un menisc artificial?

Exista anumite criterii prin care medicul poate sa ia decizia de a face transplant de menisc artificial la un pacient :

  • pacientul trebuie sa aibe o varsta mai mica de 55 ani
  • meniscul deteriorat reprezinta minim 50 % din suprafata meniscului
  • genunchii cu ligamente stabile, deoarece in cazul pacientilor cu rupturi asociate de leziuni ligamentare trebuie  mai intai sa se rezolve problema ligamentelor
  • sa nu fie obez

 

menisc artificial

Cel mai folosit menisc la momentul actual este CMI ( colagen meniscal implant ) , unde meniscul lezat este îndepărtat si înlocuit cu un menisc artificial folosind metoda minim invaziva artroscopica , ceea ce va permite pacientului o recuperare mai rapida si un rezultat mai bun .

Pentru a afla mai multe despre meniscul artificial , indicatii  si costuri va rog sa ne contactati deoarece  variaza in functie de nivelul  leziunii .