Tehnica microfracturi (foraje) este metoda simple , ieftina , si eficace pentru a trata leziunile de cartilaj , aceasta tehnica implica efectueara de foraje (gauri) in cartilaj pentru a produce o zona de microfracturi si a activa procesul de vindecare .

Tehnica microfracturi a fost descoperita in 1980 insa este recomandat si in ziua de azi pentru tratamentul leziunilor de cartilaj cu diametrul mai mic decat 15 mm .

Cand este indicata tehnica microfracturi (foraje)Tehnica microfracturi

  • Leziuni de cartilaj mai mici de 15 mm
  • Pacient in varsta pana in 50 ani
  • Persoanele cu BMI mai mic de 25

Procedura chirurgicala

Se patrunde pe calea artroscopica in articulatia si se identifica zona cu leziune de cartilaj , se indeparteaza cartilajul instabil si deteriorat , se foloseste instrumente speciale unde se practica microfracturi pana la zona subcondrala si la o distanta de 2 mm una fata de cealaltă , in același  timp se poate trata si alte leziuni asociate al articulatiei.

Aceasta procedura se efectueaza doar prin doua mici incizi si sub controlul unui camera mica  introdusa in articulatie , asigurand medicului o vizonare foarte buna .

Recuperare

Pacientul post operator merge cu carje timp de 4-6 saptamani fara sprijin pe membrul operat , apoi urmeaza un program de recuperare si infiltratii intra-articulare cu acidhialuronic, PRP (plasma imbogatita cu trombocite ), sau infiltratii cu celule stem .

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva, chirurgia reconstructiva, si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva , prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS .

Prețul unei mozaicoplastie difera in functie de diametrul zonei lezate si variaza  intre 3500 – 4000  Ron la un Spital privat .

Pentru programari si intrebari : 0772.267.366

dr tarek nazer..