Artroscopie de Genunchi

Tendinita Rotuliana

Tendinita Rotuliana este o leziune care se manifesta prin rupturile partiale ale unor fibre de colagen asociate cu aparitia edemului sitendinita rotuliana durerii. Tendoanele sunt structuri elastice asemanatoare unor corzi care fac legatura intre muschii si oase. Tendonul patelar joacă un rol esențial în modul în care va folosiți mușchii picioarelor, avand functia de pivot. Acesta ajută la extensia genunchiului ( indreptarea ), astfel încât să puteți lovi cu piciorul o minge, sa alergati și să sariti în aer.

Tendinita patelara se intalneste cel mai frecvent la sportivii al căror sport implică sărituri frecvente – cum ar fi baschetul și voleiul. Din acest motiv, tendinita patelară este cunoscuta sub numele de genunchiul saritorului. Cu toate acestea, chiar și oamenii care nu practica sporturi,  pot fi afectati de tendinită patelara.

Durerea este primul simptom al tendinitei patelare. Durerea, de obicei, este situata în partea din fata a genunchiului între rotula (patela) și zona in care tendonul se insera pe tibie. Durerea din genunchi poate fi prezentă inițial la inceputul activitatii fizice sau doar după un antrenament intens si poate progresa, până in punctul in care afecteaza  performanțele sportive, ajungand in cele din urmă sa afecteze  sarcinile de zi cu zi : urcatul scarilor sau ridicatul de pe scaun.

Pentru majoritatea oamenilor, tratamentul tendinitei patelare începe cu terapie fizică pentru consolidarea muschilor din jurul genunchiului.

Tratament pentru tendinita rotuliana

  • Antialgice pot oferi ajutor pe termen scurt
  • Antiinflamatoarele locale si orale care pot ajuta la reducerea edemului local
  • O varietate de tehnici de terapie fizică pot ajuta la reducerea simptomelor asociate tendinitei rotuliene, inclusiv: exerciții de stretching, exercitii de consolidare, patelar strap (o curea prin care se aplică o presiune de tendonul patelar pentru a redistribuii forța departe de tendonul în sine ,acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii). Ionoforeza (această terapie presupune răspândirea unui corticosteroid pe piele).
  • Infiltratii locale cu substanta de acid hialuronic ce ajuta la reducerea simptomelor si prevenirea tendinitei.

Prevenirea tendinitei rotuliene:

Masurile preventive pe care le puteti lua sunt:

  • Adaptarea musculaturii si tendoanelor la efortul pe care urmeaza sa il depuneti. Faceti exercitii de fitness fara a forta limitele corpului  si cresteti intensitatea antrenamentului treptat, pentru a permite organismului sa se adapteze.
  • Incalzirea inainte de orice activitate sau antrenament este extrem de importanta. Este necesar sa va pregatiti muschii, tendoanele si ligamentele pentru munca pe care sunt pe cale sa o depuna.
  • Alimentatie echilibrata bogata in vitamine, minerale si hidratare corespunzatoare

Recomandări

Dr. Tarek Nazer, meidc specialist ortopedie și traumatologie, vă oferă cele mai bune recomandări și vă pune la dispoziție cele mai noi metode de tratament.

dr. Tarek Nazer

Medic Specialist Ortopedie și Traumatologie

Pentru programări și întrebări:

SUNĂ ACUM

Apasă click mai sus pentru a programa un consult.

Certificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT