Artroscopie de Genunchi

Tehnica microfracturi (foraje)

Tehnica microfracturi (foraje) este metoda simple, ieftina, si eficace pentru a trata leziunile de cartilaj, aceasta tehnica implica efectueara de foraje (gauri) in cartilaj pentru a produce o zona de microfracturi si a activa procesul de vindecare.

Tehnica microfracturi a fost descoperita in 1980 insa este recomandat si in ziua de azi pentru tratamentul leziunilor de cartilaj cu diametrul mai mic decat 15 mm.

Cand este indicata tehnica microfracturi (foraje)

  • Leziuni de cartilaj mai mici de 15 mm
  • Pacient in varsta pana in 50 ani
  • Persoanele cu BMI mai mic de 25

Procedura chirurgicala

Se patrunde pe calea artroscopica in articulatia si se identifica zona cu leziune de cartilaj, se indeparteaza cartilajul instabil si deteriorat, se foloseste instrumente speciale unde se practica microfracturi pana la zona subcondrala si la o distanta de 2 mm una fata de cealaltă, in același  timp se poate trata si alte leziuni asociate al articulatiei.  Aceasta procedura se efectueaza doar prin doua mici incizi si sub controlul unui camera mica  introdusa in articulatie, asigurand medicului o vizonare foarte buna. 

tehnica microfracturi
tehnica microfracturi

Recuperare după Tehnica Microfracturi

Pacientul dupa tehnica microfracturi merge cu carje timp de 4-6 saptamani fara sprijin pe membrul operat , apoi urmeaza un program de recuperare si infiltratii intra-articulare cu acidhialuronic, PRP (plasma imbogatita cu trombocite ), sau infiltratii cu celule stem.

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva, chirurgia reconstructiva, si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva , prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS.

Prețul unei mozaicoplastie difera in functie de diametrul zonei lezate si variaza  intre 3500 – 4000  Ron la un Spital privat.

Recomandări:

Dr. Tarek Nazer, meidc specialist ortopedie și traumatologie, vă oferă cele mai bune recomandări și vă pune la dispoziție cele mai noi metode de tratament.

Pentru programari și întrebari:

SUNĂ ACUM

Apasă click mai sus pentru a programa un consult.

Cerfificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT