Artroscopie de Genunchi

Când este indicată artoscopia de genunchi

Cand este indicată artroscopia de genunchi? - artroscopia de genunchi este indicata atunci cand exista una sau mai multe dintre urmatoarele afectiuni:

  • Leziune de menisc intern sau extern, unde se pot efectua meniscectomie partiala sau totala, sutura si repararea meniscului sau transplant meniscal cu menisc artificial
  • Leziune de ligament si reconstructia ligamentelorincurcisate anterior si posterior
  • Leziune de cartilaj pe suprafata articulara femuro-tibiala sau patelo-femurala unde se pot efectua debridarea suprafetelor articulare , transplant de cartilaj, mozaicoplastie, foraje sau tratamente avansate de constructie si de refacere a cartilajului
  • Extragerea de corp cand este indicata artroscopia la genunchiliber intra-articular
  • Sindrom de impingment femuro-patelar
  • Sinovita cronica

De asemenea artroscopia poate fi si in scop diagnostic pentru evaluarea intra-articulara a problemelor existente.

cand este indicata artroscopia la genunchi

Cat dureaza si cum decurge operatia de artroscopie de genunchi?

Timpul efectuarii unei artroscopii de genunchi variaza intre 20 si 120 de minute in functie de patologia tratata,  o leziune de menisc simpla sau un defect mic de cartilaj poate fi rezolvat in aproximativ 20 de minute folosind o anestezie locala sau de tip rahidian, anestezie in care pacientul ramane treaz dar nu va putea sa-si miste si sa-si simta membrele inferioare pe  durata operatiei, dar care va permite pacientului sa se uite la ecran si sa vada in timp real interventia.

Insa multi pacienti prefera sa fie sedati in timpul operatiei sau sa nu priveasca monitorul din cauza temei.

Reconstructia de ligament sau transplantul de cartilaj poate dura pana la 120 de minute.

Cum se efectueaza artroscopia de genunchi? 

Care sunt pasii de recuperare dupa o artroscopie?

Dr Tarek Nazer cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva, prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS si va ofera posibilitatea de a efectua analize si investigatii (Radiografie, RMN, CT) decontate 100% prin casa de asigurari.

Prețul unei artroscopii este 4000 – 4500 ron.

Iar recuperarea pacienților este efectuata de catre Echipa  ‘’ Clinica Masaya ’’ care va pune la dispoziție cele mai avansate si noi aparate de recuperare medicala care satisfac cele mai inalte pretentii de eficienta si manageriaza cele mai diferite situatii patologice.

Recomandări:

Dr. Tarek Nazer, meidc specialist ortopedie și traumatologie, vă oferă cele mai bune recomandări și vă pune la dispoziție cele mai noi metode de tratament.

Dr. Tarek Nazer

Medic Specialist Ortopedie și Traumatologie

Pentru programari Și Întrebari

SUNĂ ACUM

Apasă click mai sus pentru a programa un consult.

Certificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT