Artroscopie de Genunchi

Leziunea de Cartilaj

Leziune de cartilaj este o problema medicala care poate afecta toate articulațiile corpului, cele mai frecvent afectate fiind articulatia soldului si a genunchiului.

Cartilajul este un țesut fin, dur si flexibil care acoperă toate extremitatiile osoase si  articulatiile, structura cartilajului nu este aceeasi in tot scheletul, dar toate sunt compuse dintr-o structura de baza in care sunt incluse celule si fibre constituite din proteine denumite colagen si elastina, in functie de caracteristicile sale acesta poate fi cartilaj hialin, cartilaj fibros si cartilaj elastic.

Una din functiile tesutului cartilaginos este de a sustine tesuturile moi, de a absorbi socurile si de a reduce frecarea intra-articulara.

Degenerarea si uzura cartilajului articular cu pierderea structurii si modificarea articulatiei sinoviale genereaza durere si scade mobilitatea articulara.

Cauze Leziune De Cartilaj:

  • Traumatismele locale si accidentele
  • Fracturi ce implica suprafața articulara
  • Deteriorarea degenerativa datorita supra solicitării
  • Reumatismul articular
  • Leziunea de menisc

Diagnosticul de leziune de cartilaj se pune pe baza anamnezei insotita de examenul clinic local,  completat de o radiografie sau de un examen imagistic precum RMN -ul pentru a identifica gradul de uzura.

leziune de cartilaj
leziune de cartilaj

Tratament Leziune de Cartilaj

Dr Tarek Nazer folosește cele mai moderne metode de tratament pentru leziune de cartilaj, evitând operațiile mari de artroplastie totala (proteza) ajutând pacientul sa se recupereze mai repede si sa scape de dureri. De asemena kinetoterapia ajuta la recuperarea mai rapida, echipa ”Sport Care” este specializata in recuperare rapida si personalizata.

Nechirurgical

Tratamentul ne-chirurgical poate fi medicamentos sau infiltrațiile locale cu acid hialuronic , plasma îmbogățita cu trombocite (PRP) sau cu celule stem .

Chirurgical

Tratamentul chirurgical poate fi folosind calea artroscopica minim-invaziva prin care se curata cartilajul deteriorat si se stimulează creșterea de cartilaj nou prin diferite tehnici (Debridarea, Mirco-fracturi, condrocite autologus).

Dr Tarek Nazer cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva , prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS si va ofera posibilitatea de a efectua analize si investigatii ( Radiografie , RMN, CT ) decontate 100% prin casa de asigurari. Iar recuperarea pacienților este efectuata de catre Echipa  ‘’Sport Care’’ care va pune la dispoziție cele mai avansate si noi aparate de recuperare medicala care satisfac cele mai inalte pretentii de eficienta si manageriaza cele mai diferite situatii patologice. Prețul unei artroscopii este 1400 ron.

Recomandăm să citiți și: Leziune de Cartilaj al Genunchiului.

Recomandări

Dr. Tarek Nazer, meidc specialist ortopedie și traumatologie, vă oferă cele mai bune recomandări și vă pune la dispoziție cele mai noi metode de tratament.

Pentru programari și întrebari

Apasă click mai sus pentru a programa un consult.

Certificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT