Apa la genunchi înseamna de fapt edemul genunchiului datorita unui exces de lichid intra articular fiind de cele mai multe ori rezultatul unui traumatism sau unei leziuni  intra-articulare sau prin suprasolicitare.

Apa la genunchi este o alarma pe care o declanșează corpul uman ca răspuns  a unei probleme articulare.

Tipul de lichid care se acumuleaza la nivelul genunchiului depinde de boala sau de tipul de traumatism care determina excesul de lichid.

Cele mai frecvente cauze când se acumulează Apa la genunchi (lichid intra-articular) sunt :

 • Traumatisme locale
  Apa la genunchi

  Apa la genunchi

 • Suprasolicitarea sau entorsa
 • Leziune de menisc
 • Leziune de ligamente
 • Leziune de cartilaj
 • Artroza
 • Guta

Pacientul se prezintă cu edem , redoare articulara produsa de limitarea amplitudinii miscarilor , tumefiere, dureri, uneori  senzație de căldura locala si echimoze daca pacientul a suferit un traumatism . O greșeala destul de întâlnita este de a aspira lichidul intra-articular cu un ac ,deoarece aceasta procedura creste riscul de infecție si lichidul se va reproduce in aceeași cantitate in mai putin decât 24 de ore .

Singura situație unde aspirația este recomandata este in cazul unei suspiciuni de artrita septica , in acest caz lichidul aspirat se trimite la analiza pentru a identifica daca este un microorganismul prezent .

Diagnosticul se pune pe baza anamnezei,  unui examen clinic local prin care se observa prezenta lichidului sub rotula efectuând teste speciale si teste de sange pentru a exclude o infectie intra-articulara.

O radiografie de fata si profil este întotdeauna indicata, uneori  este necesar si completarea cu alte investigatii imagistice precum examenul  RMN .

Tratamentul :

Tratamentul diferă in funcție de problema inițiala care a dus la producerea lichidului articular si poate fi

Dr Tarek Nazer medic specialist in ortopedie si traumatologie va recomanda intotdeuna se va prezentati la consultatie la aparitia primelor semne de probleme articulare , deoarece atunci se pot rezolva mult mai usor  folosind tehnici minim invazive si puteti prevenii aparitia limitarii mobilitatii articulare si a complicatiilor.

 

mai cititi :

Tarek.Nazer-ziare Apa la genunchi riscuri si tratament

Dr Tarek Nazer cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva , prin contractele speciale cu spitalele private toate intervențiile chirurgicale sunt decontate in mare parte de CNAS si va ofera posibilitatea de a efectua analize si investigatii ( Radiografie , RMN, CT ) decontate 100% prin casa de asigurari.

Pentru programari si intrebari : 0772.267.366

dr tarek nazer..