Artroscopie de Genunchi

Artroscopie de Genunchi

Artroscopia - Operația minim invazivă

Artroscopia de genunchi este o intervenție chirurgicală minim invazivă, care se efectuează folosind 2 incizii mici prin care se introduce o cameră care mărește imaginea intra-articulară de aproximativ 10 ori și instrumente fine, ce se folosesc pentru a rezolva problemele și afecțiunile genunchiului.

Artroscopia de genunchi este una dintre cele mai frecvente intervenții care se efectuează atât la tineri cât și la vârstnici, având rezultate foarte bune și rapide în a rezolva multiple afecțiuni ale genunchiului. 

Artroscopia genunchiului este una dintre intervențiile în care Dr. Tarek Nazer a fost specializat în Anglia, efectuând aproape 500 de artroscopii pe an, unde se pot rezolva diferite probleme al genunchiului (leziune de menisc, ligamente, cartilaj, etc.)

chirurgie artroscopica

Avantajele artroscopiei

Prin artroscopia de genunchi se pot rezolva diferite probleme ale genunchiului, folosind metoda minim invazivă și recuperare foarte rapidă.

Genunchiul este cea mai mare articulație a corpului uman, cel care suportă toată greutatea corpului și permite efectuarea mișcărilor de flexie și extensie în timpul mersului.

Acesta este alcătuit din osul femural, care se conectează cu osul tibial și rotula ca elemente osoase, două meniscuri (intern și extern), care joacă rolul unor tampoane amortizoare între femur și tibie, ligamentele încrucișate și cele colaterale, care oferă stabilitate genunchiului.

Cum se efectuează artroscopia de genunchi ?

Artroscopia de genunchi este o operație simplă dar care necesită pregătire pre-operatorie, ce include un set de analize, electrocardiogramă și o radiografie pulmonară la nevoie. Consultul preanestezic evaluează starea generală a pacientului și verificarea celorlalte probleme medicale existente, pentru a decide tipul de anestezie potrivit fiecărui pacient, cea mai frecventă folosită fiind anestezia rahidiană.

Se folosește o bandă de hemostază pentru a reduce sângerarea intraoperatorie și a obține o imagine mai clară. Pacientul are posibilitatea de a urmări pe ecran ce face medicul în timpul intervenției, ceea ce ajută medicul să-i explice problemele pe care le are și să-i arate în timp real operația.

După pregătirea pielii cu substanță antiseptică și izolarea cu câmpuri sterile, se fac două incizii cu ajutorul bisturiului, iar medicul vizualizează interiorul genunchiului prin introducerea camerei din portarul extern și introducerea diferitelor instrumente prin portarul intern, tratând afecțiunile articulare sub control artroscopic.

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped cu experiență de peste 10 ani în cele mai mari spitale din Marea Britanie și Europa, este supraspecializat în chirurgia artroscopică minim invazivă și în prezent, efectuează cea de-a doua specializare în Medicina Sportivă.

Prin contractele speciale cu spitalele private, toate intervențiile chirurgicale sunt decontate în mare parte de CNAS . Prețul unei artroscopii este 4500 RON la un spital privat.

Recuperarea pacienților este efectuată de către EchipaMASAYA„, care  pune la dispoziție cele mai avansate și noi aparate de recuperare medicală, care satisfac cele mai înalte pretenții de eficiență și manageriază cele mai diferite situații patologice.

Află mai multe

artroscopia genunchiului
Când este indicată artoscopia de genunchi

Artroscopia de genunchi este indicata atunci cand exista una sau mai multe dintre urmatoarele afectiuni…

artroscopie de genunchi bucuresti
Artroscopie De Genunchi Bucuresti – Tratament Si Costuri

Artroscopie de genunchi Bucuresti, la un spital privat costa 4500 RON. Pentru o astfel de procedura este folosita aparatura de ultima generatie….

artroscopia de umar
Artroscopia De Umar – Care Sunt Avantajele Si Ce Afectiuni Trateaza

Artroscopia de umar este o procedura chirurgicala minim-invaziva, unde se practica  3 incizii mici de un cm și se pot rezolva multiple probleme ale umarului…

Recomndări:

Dr. Tarek Nazer, meidc specialist ortopedie și traumatologie, vă oferă cele mai bune recomandări și vă pune la dispoziție cele mai noi metode de tratament.

Dr. Tarek Nazer

Medic Specialist Ortopedie și Traumatologie.

Pentru programare și întrebări:

SUNĂ ACUM

Apasă click mai sus pentru a programa un consult.

Certificări
Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT