Infiltratii cu celule stem, cea mai infiltratii celule stemnoua si moderna metoda de tratament in medicina regenerativa si chirurgia ortopedica .

Injectiile cu celule stem pot trata diferite probleme articulare precum :

  • leziunea de cartilaj si cazurile de artroza incipienta si moderata
  • Tendinta ( rotuliana , patelara , achiliana si alte tendinte )
  • Postoperator in cazurile de  rupturi musculare sau ale tendoanelor, ajuta la grabirea procesului de vindecare
  • Leziunile de labrum , coafa rotatorie  sau inflamatia bursei

Infiltratiile cu celule stem necesita o pregatire speciala si un kit special de recoltare.

infiltratii cu celule stem din maduva osoasa

Celulele stem sunt celulele care au potentialul de a se metamorfoza in alte tipuri de celule in organism. Creeaza tesuturi noi sau repara structurile afectate, fiind baza celulelor specifice din care este alcatuit orice organ al corpului.

Metode prin care se pot obtine celule stem:

Exista diferite tehnici pentru recoltarea de celule stem, cele mai folosite in momentul de fata sunt :

  • recoltarea de celule stem din maduva osoasa – cele mai frecvente zone de recoltare fiind platoul tibial, creasta iliaca, calcaneu – se efectueaza cu un ac special prin care se aspira o cantitate de sange, apoi se introduce intr-o centrifuga. Se obtin celule mezinchimale si factorii de crestere ce se injecteaza in articulatii, muschi, tendoane, ligamente.
  • Recoltarea de celule stem din tesut adipos – aceasta tehnica seamana cu lipoaspiratia prin care se recolteaza o cantitate de tesut adipos cel mai frecvent din abdomen  – apoi este supus unui proces de spalare si izolare a celulelor stem care se vor injecta ulterior in articulatii, muschi, tendoane sau ligamente.

Aceasta metoda de tratament este foarte simpla, implica o anestezie de scurta durata si internare 12 ore post infiltratiei, este o metoda minim invaziva prin care organismul beneficiaza de un proces de vindecare din celulele proprii.

Dr Tarek Nazer alaturi de o echipa de medicina regenerativa efectueaza acest tip de tratament in ultimele 12 luni pacientilor iar rezultatele au fost foarte bune, multi pacienti si-au  recapatat functia si mobilitatea articulara mult mai rapid.

Costul acestei terapii este de 500-650 euro care include kitul de recoltare, terapia si spitalizarea. 

Dr Tarek Nazer medic ortoped cu experiența de 5 ani in cele mai mari spitale din Marea Britanie este supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  si in prezent efectueaza cea de-a doua specializare in Medicina Sportiva si doctoratul in Biomecanica genunchiului .

dr tarek nazer..