Durerea de genunchi reprezinta una dintre cele mai intalnite dureriDureri de genunchi articulare cu care se confrunta pacientii si medicii , genunchiul fiind cea mai mare articulatia a corpului alcatuit din oase, ligamente, tendoane si meniscuri.

Durerea genunchiului sau orice articulatie este un sistem de alarma a corpului, prin care incearca sa atentioneaze asupra unei probleme articulare ce trebuie sa ii acordam atentie insa din pacate multi pacienti dar si medici incearca sa trateze simptomele prin antiinflamatoare si analgezice fara a afla sau a trata cauza durerii .

Cele mai frecvente cauze ale durerii de genunchi

durere de genunchi 2

1. Durerile de genunchi de tip acut in urma unui traumatism, ce poate fi o fractura, o leziune de ligament (LIA,LIP, CL,LCL), o leziune de menisc, o luxatie de rotula sau o bursita.

2. Durere de genunchi cronica, ce apare in lipsa unui traumatism si este legata de activitatile zilnice (tendinita rotuliana, gonartroza, artroza femuro-patelara)

3. Durere de cauza reumatoida de la o afectiune reumatica preexistenta (artrita reumatoida, guta).

Orice durere care nu raspunde la repaus ne atrage atentia si necesita prezentarea la un medic pentru a gasi cauza si a incepe tratamentul potrivit din stadiul incipient. Sunt insa si unele dureri care cedeaza la medicamente antiinflamatoare si antialgice ce pot masca problema adevarata si pot progresa discret catre o afectiune mai grava a genunchiului.

Articole de interes :