Ruptura Menisc
Ruptura menisc reprezinta una dintre cele mai intalnite patologii din ortopedie la tineri dar si la varstnici.
Meniscurile sunt structuri fibrocartilaginoase situate intre femur si tibie; la fiecare genunchi se gaseste un menisc intern care are forma de litera C si cel extern in forma de litera O.
Ruptura de menisc se poate produce prin miscarea de rotatie rapida, de torsiune sau prin leziunea traumatica a genunchiului, aceasta ruptura poate fi partiala sau totala.
Imaginea de sus arata diferite tipuri de rupturi ale meniscului (longitudinala, transversa, in cioc de papagal si in toarta de cos).
Simptome Ruptura menisc
- Durere pe partea interna sau externa a genunchiului in functie de meniscul afectat
- Edem și redoare articulara
- Blocaj sau trosnituri ale genunchiului la miscare
Rolul Meniscului
- Meniscul are rol de amortizor, tamponeaza articulatia genunchiului absorband impactul unui traumatism si contribuie la imbunatatirea miscarii si stabilitatii genunchiului.
Diagnosticul Se Pune Pe Baza:
- Examenului clinic unde pacientul prezinte dureri la testele speciale de stres ale meniscurilor atunci cand este prezenta o ruptura menisc
- RMN fiind investigatia de electie prin care medicul poate confirma diagnosticul dar si afla mai multe informatii despre natura si extinderea leziunii
Pentru a afla mai multe detalii despre ruptura de menisc, cititi:
Recomandări:
Dr. Tarek Nazer, meidc specialist ortopedie și traumatologie, vă oferă cele mai bune recomandări și vă pune la dispoziție cele mai noi metode de tratament.
Dr. Tarek Nazer
Medic Specialist Ortopedie și Traumatologie
Pentru Programări și Întrebări:
SUNĂ ACUM
Apasă click mai sus pentru a programa un consult.