Artroscopie de Genunchi

artroscopie de genunchi bucuresti

Artroscopie de Genunchi Bucuresti – Tratament si Costuri

Cat costa artroscopie de genunchi Bucuresti?

Artroscopie de genunchi Bucuresti, la un spital privat costa 4500 RON. Pentru o astfel de procedura este folosita aparatura de ultima generatie si medici cu experienta. Doctor ortoped, Tarek Nazer, efectueaza artroscopie genunchi pret bucuresti avantajos.

Ce este artroscopia de genunchi? 

Artroscopia de genunchi iti salveaza genunchiul prin 2 incizii mici si o interventie de 20 de minute. Dr Tarek Nazer, doctor ortoped si traumatologie efectuează anual mai mult de 1000 de artroscopii, prin care reuseste sa rezolve multiple probleme intra- articulare pentru care in mod normal se folosesc operatii deschise cu cicatrici mari. Folosind o camera de dimensiune foarte mica si cu o putere de a mari imaginea cu aproximativ 10 ori si o claritate 4K. Doctor Ortoped, Tarek Nazer, specializat in chirurgia artroscopică minim invaziva poate trata diferite afectiuni ale genunchiului asigurand un timp scurt al interventiei si o recuperare mult mai rapida.

Ce afectiuni trateaza artroscopia de genunchi? 

Cele mai frecvente probleme care pot fi rezolvate artroscopic sunt:

  • leziune de menisc grad 1,2,3,4
  • leziune de ligament incrucisat anterior si posterior
  • condromalacie femuro-patelara
  • leziune de cartilaj
  • sinovita acuta/ cronica
  • corp liber intra-articular
  • plica intra articulara
  • luxatie recidivanta de rotula
  • reconstructie de MPFL (medial patelo-femural ligament) 
  • reconstrucția de cartilaje prin tehnica de micro fracturi sau matrice de colagen (implant de cartilaj artificial)
  • sutura de mensic si menisc artificial 

Cat Dureaza Operatia De Artroscopie De Genunchi 

Artroscopie de genunchi Bucuresti dureaza intre 20-60 de minute in functie de patologia tratata, se efectueaza de obicei sub anestezie rahidiana, pacientul poate sa mearga fara carje dupa 2 ore de la operatie, in cele mai multe cazuri si poate pleca acasa in aceeasi zi sau a doua zi postoperator.

Artroscopia de genunchi interventionala este o procedura sigura cu riscuri minime, rezultatele sunt rapide si eficiente, recuperarea este rapida. Pacientul efectueaza exercitii post operator timp de 2 saptamani pentru a intarii musculatura  genunchiului, este recomandat sa urmeze cateva sedinte de kinetoterapie pentru a invata exercitiile de recuperare, echipa noastra din cadrul Clinicii Masaya este specializata in recuperarea rapida si eficientă.

Care sunt etapele de pregatire inainte de artroscopie? 

Mereu exista intrebarea ce trebuie sa fac daca urmeaza sa efectuez o artroscopie de genunchi si care sunt etapele de pregatire pre-operatorii. In urma consultatiei se confirma diagnosticul si se indica interventia artroscopica, medicul va da o lista de analize necesara inainte de interventie (analize de sange, exudat farngian, exudat nazal si examen MRSA) iar dupa obtinerea rezultatelor se va efectua si un EKG. In cazul in care suferiti si de alte probleme medicale, se vor efectua si alte investigatii suplimentare necesare inainte intervenție. Operatie de artroscopie a genunchiului se efectueaza de obicei cu anestezie de tip rahidiana sau locala, doctor ortoped Tarek Nazer fiind singurul din Romania care poate efectua artroscopia cu anestezie locala.

Pacientul se interneaza dimineata si pleaca in aceiași zi sau a doua zi in functie de tipul de anestezie efectuata, iar in cele mai multe cazuri pacienti pot pleca pe picioare fara a fi nevoie de carje sau cadru.

Procedura chirurgicala artroscopica 

Artroscopie de genunchi Bucuresti se desfasoara in sala de operatie, folosind un turn de artroscopie care are diferite console de control ale artroscopului si ale instrumentelor chirurgicale pe care le folosim in timpul operatiei (shaver, ablator) si se efectueaza folosind o manseta de presiune care reducere riscul de sangerare in timpul interventiei si ajuta la o imagina mai clara intra-operator.

RMN, ecografie sau orice alt tip de investigație  efectuate înainte de interventie impreuna cu examenul clinic sunt baza pentru care se indica interventia artroscopica si se face planul operator. Dar sunt si situatii unde in timpul artroscopiei se pot observa si alte leziuni pe care rezonanta magnetica nu le-a putut idetifica mai ales cele care apar la miscare, avand in vedere ca RMN-ul este o investigatie statica de multe ori nu arata problemele care apar in timpul unei flexii sau extensii ale genunchiului, de aceea este foarte important ca medicul operator sa analizeze toate structurile anatomice in timpul unei artroscopii si sa fie pregatit cu toate instrumentele necesare pentru a le rezolva. 

Genunchiul este cea mai mare articulație a corpului uman, cel care suportă toată greutatea corpului și permite efectuarea mișcărilor de flexie și extensie în timpul mersului. 

Acesta este alcătuit din osul femural, care se conectează cu osul tibial și rotula ca elemente osoase, două meniscuri (intern și extern), care joacă rolul unor tampoane amortizoare între femur și tibie, ligamentele încrucișate și cele colaterale, care oferă stabilitate genunchiului. Iar fiecare dintre aceste structuri anatomice pot suferi mai multe probleme care necesita o interventie chirurgicala.

Recuperarea dupa artroscopie de genunchi

Recuperarea dupa artroscopie de genunchi este foarte rapida daca urmariti un protocol de recuperare personalizat. In functie de interventia de care ati avut parte si impreuna cu o echipa de  specialisti, in cadrul clinicii Masaya se fac protocoale personalizate de recuperarea dupa artroscopie de genunchi pentru fiecare pacient in parte in functie de :

– Patologia tratata 

– Varsta si greutatea pacientului 

– Gradul de moblitate indicat post operator 

artroscopie de genunchi bucuresti

Trebuie carje sau cadru de mers dupa o artroscopie de genunchi?

La 90% din cazuri pacientii pot merge pe piciore din prima zi fara a fi nevoie de carje, insa fac exceptie cateva cazuri atunci cand se practica: sutura de mensic, reconstructie de cartilaj prin micro fracturi sau matrice. 

Cand ai voie sa conduci dupa operatia de artroscopie?

Sofatul nu este permis intre doua si patru saptamani post-operator in functie de patologie si tratamentul aplicat, fac exceptie pacientii care se opereaza la genunchiul stang si au o masina cu cutie hidramata.

De ce ma doare genunchiul dupa artroscopie?

Durerile minore care raspund la tratament medicamentos post-operator sunt normale, insa durerile accentuate care nu raspund la tratamentul antiinflamator pot fi o complicatie post-operatorie si trebuie discutate cu medicul operator. 

Articole pe acelasi subiect:

Pentru mai multe detalii urmariti video-urile de mai jos:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT