Artroscopie de Genunchi

entorsa de glezna

Recuperarea după Artroscopia de Genunchi

Recuperarea după artroscopia de genunchi este mult mai ușoară și mai rapidă decât după intervenția chirurgicală clasică. Artroscopia de genunchi este o tehnică de referință în situații precum leziunile de menisc sau reconstrucția ligamentului incrucișat anterior..

Recuperarea după artroscopia de genunchi începe chiar de a doua zi. Iată câteva aspecte de care tineți cont de-a lungul procesului de recuperare.:

 

  • Reluați treptat activitățile cotidiene;
  • Nu mergeți mult;
  • Nu stați prea mult timp într-o poziție;
  • Relaxați mușchii coapsei;
  • Nu mergeți cu genunchiul îndoit sau fixat în extensie ;
  • Nu stați prea mult în picioare;
  • Flexați genunchiul la un unghi mai mare de 90 grade, pentru a ajuta la o recuperare mai rapida;
  • Aplicați-vă gheață pe genunchi în mod regulat (recomandabil, de 4 ori pe zi câte 20 de minute, timp de 7 zile).

Citiţi şi Când este indicată artroscopia de genunchi

Recuperarea dupa artroscopie de genunchi – Cum se desfasoara procesul propriu-zis?

 

Începeți prin a încorda cvadricepsul și creșteți progresiv atât numărul contracțiilor, cât și durata lor, conform indicațiilor kinetoterapeutului.

După 2-3 zile de la intervenție, începeți să faceți exerciții de flexie fortata . Stând în pat, cu picioarele întinse, apucați-vă cu ambele mâini coapsa membrului operat. Priza se va face cât mai aproape de genunchi. Trageți genunchiul către voi, lăsând călcâiul să alunece pe cearșaf. Mențineți poziția câteva secunde, apoi relaxați piciorul.

După două săptămâni de la intervenție și înlăturarea pansamentelor, este recomandat mersul la piscină. Ajutați-vă de o plută care vă va menține la suprafața apei și bateți ușor apa cu picioarele. De asemenea, puteți flexa genunchiul sub apă.

Apoi, puteți trece la mersul pe bicicletă. Activitățile sportive trebuie să fie moderate, pentru a evita apariția durerii sau a edemelor la nivelul genunchiului operat. Dacă, totuși, ați suprasolicitat articulația, luați repaus, executați contracții ale cvadricepsului și aplicați gheață pe articulație.

Recuperarea după artroscopia de genunchi nu se face la fel de repede pentru toți pacienții. Unii se recuperează mai repede și pot alerga după 10 zile de la intervenție, în timp ce alții pot simți un disconfort crescut la nivelul genunchiului chiar și după o lună de zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

Nu-ți neglija sănătatea pentru că uneori, „mai târziu” poate însemna „prea târziu”. Sună acum și programează un consult.

CONTACT